vrijdag 10 september 2010

Rory Gallagher Acoustic !


Rory Gallagher (Ballyshannon, 2 maart 1948 – Londen, 14 juni 1995)


Rory Gallagher at the FR3-TV Lambersart Studio, Lille, France
1975-07-25


Out on the Western Plane


All Around Man


Nothing but the Devil

3 opmerkingen:

JoGi zei

Haa......, RORY......, ik heb hem gezien bij het laatste concert van zijn European Tour (1976-77) dat ie gaf.
Het regende toen pijpenstelen maar de toeschouwers die er waren (ong. 5 à 600) bleven allemaal staan, want iedereen had in de gaten dat hier een grootmeester bezig was zijn kunsten te vertonen. Aangedaan door de houding van 'zijn' publiek besloot ie, om enkel voor hun, een memorabele avond neer te zetten, wat uiteindelijk uitmondde in een optreden van zo'n 2uur en een half !!!! Echt een onvergetelijke avond en extra leuk om hem hier nog eens te zien, waarvoor mijn oprechte dank. MVG.... JoGi.

Anoniem zei

Onderstaand persbericht kwam ik tegen.

Persbericht:

Op vrijdag 1 oktober organiseert de Stichting Rory Gallagher Tribute Holland een avond “In The Spirit Of Rory Gallagher”. Jaarlijks is deze Stichting verantwoordelijk voor de tribute die wordt gehouden rond de geboortedag van de Ierse blues gitarist Rory Gallagher. De eerste zaterdag van maart wordt al jaren gebruikt om de sympathieke muzikant te herdenken.
Dit jaar is het 15 jaar geleden dat hij door ziekte kwam te overlijden en de Stichting besloot een extra avond te organiseren. Niet per se alleen muziek van Rory zelf, maar vooral ook muziek gemaakt, geïnspireerd door Rory.
De zaal gaat om 19.30 open, de kaarten zijn te bestellen via de ticket service van de Waerdse Tempel Heerhugowaard.

Elsa

Anoniem zei

Mooie song van de dag, The Small Faces met "Itchycoo Park". Dankzij Wikipedia weet ik nu eindelijk waar de song echt over gaat.

Elsa